اهمیت طراحی زیبا مطب دندانپزشکی در آرامش بیماران
امروزه بچه های تحریریه ی شرکت مبلمان اداری آدینا تصمیم دارند تا با شما خوانندگان عزیز در مورد موضوع دکوراسیون مطب دندانپزشکی مواردی را به اشتراک بگذارند.
از دیگر قسمت های مهم در طراحی دکوراسیون تجاری می توان به طراحی دکوراسیون مطب ها از جمله مطب دندانپزشکی اشاره کرد.
بیشتر بخوانید :" چگونه بهترین طراحی داخلی را برای مطب خود پیاده کنیم "
اهمیت طراحی زیبا مطب دندانپزشکی در آرامش بیماران
امروزه بچه های تحریریه ی شرکت مبلمان اداری آدینا تصمیم دارند تا با شما خوانندگان عزیز در مورد موضوع دکوراسیون مطب دندانپزشکی مواردی را به اشتراک بگذارند.
از دیگر قسمت های مهم در طراحی دکوراسیون تجاری می توان به طراحی دکوراسیون مطب ها از جمله مطب دندانپزشکی اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: " چگونه بهترین طراحی داخلی را برای مطب خود پیاده کنیم "
در طراحی مطب دندانپزشکی باید اصول طراحی با توجه به مراجعین آن رعایت شود.
برای داشتن مطب دندانپزشکی مناسب و کاربردی باید به تمامی فضاها به صورت جداگانه و اصولی توجه کرد که در این مطلب ما به تمامی فضاهای یک مطب دندانپزشکی از جمله اتاق انتظار، اتاق کار، محل قرارگیری و نصب یونیت، فضای باز و پنجره ها، انتخاب رنگ، نورپردازی، استفاده از عناصر طبیعی و تمامی اصولی که باید رعایت شود، اشاره میکنیم.
علاوه بر این نکات دیگری هم در طراحی مطب دندانپزشکی تاثیرگذارند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
به عنوان مثال ترس و استرس بیمارانی که به مطب دندانپزشکی مراجعه می کنند و توجه به این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با رعایت اصول دکوراسیون می توان آن را کنترل کرد.
طراحی دکوراسیون مطب دندانپزشکی در ابتدا باید بر اساس شرایط و تخصص پزشک و تعداد پرسنل ، میزان مراجعه کنندگان و با توجه به رده سنی مراجعه کنندگان، طراحی شود.
بیشتر بخوانید: " دکوراسیون اداری دفتر وکالت "
برای به وجود آوردن فضایی آرام و زیبا روش های مدرن زیادی وجود دارد که در مطلب زیر به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.
فضاهای مورد نیاز یک کلینیک دندانپزشکی
قبل از هر اقدامی باید به این نکته توجه شود که هر فضایی در مطب برای چه کاربردی باید مورد استفاده قرار بگیرد.
به عنوان مثال قسمتی را برای نصب یونیت ها ، اتاق کار پزشک، اتاق انتظار و فضایی برای استریل لوازم در نظر باید گرفت.
تمامی این محل ها بر اساس کاربردی که دارند باید طراحی و چیدمان شوند.
در مطب هایی که رفت و آمد بیماران بسیار زیاد است، باید فضاها را به نحوی طراحی کرد که علاوه بر آرامش بیماران، آرامش پزشکان هم در نظر گرفته شود.
به عنوان مثال در کلینیک های دندانپزشکی که هم زمان چندین پزشک با هم در حال کار کردن هستند باید در چیدمان یونیت ها دقت کرد به طوری که مزاحمتی در حین کار برای پزشکان ایجاد نشود.
بیشتر بخوانید: " سه ویژگی اصلی هر مبلمان اداری "
در مطب هایی که بخش اطفال دارند بهتر است یونیت خاصی برای کودکان و به صورت جداگانه استفاده شود و بخش اطفال با سایر بخش هایی که مربوط به بزرگسالان است، جدا شود تا دیدن مناظر و ترس و استرس بیماران بزرگسال به کودکان منتقل نشود و حتی در صورتی که متراژ کلینیک اجازه دهد از سالن انتظار جداگانه ای برای کودکان استفاده شود.
در فضایی که برای کودکان اختصاص داده شده است بهتر است از رنگ های شاد و پوسترهای کودکانه استفاده شود.
کاهش اظطراب و حس آرامش در حین کار
اولین جایی که بیمار دچار ترس و استرس می شود نشستن روی یونیت دندانپزشکی است.
بنابراین با تعیین یک مکان مناسب برای یونیت می توان باعث کاهش این اظطراب و اعتماد بیشتر بین بیمار و پزشک شد.
در صورت داشتن فضای کافی، ایجاد یک پاسیو در مقابل یونیت دندانپزشکی می تواند چشم اندازی آرامش بخش برای بیماران ایجاد نماید.
در مطب های کوچکی که امکان ایجاد پاسیو در آن ها نمی باشد، می توان با استفاده از آکواریوم، آسمان مجازی، پوسترها و تابلوهای زیبا، حس آرامش را به بیماران منتقل کرد.
استفاده از موسیقی آرامش بخش با صدای ملایم در فضای مطب می تواند از عوامل کاهش استرس بیماران باشد.
از ایده های دیگری که می توان در جهت کاهش استرس بیماران در مطب از آن استفاده کرد می توان به نصب نمایشگرهایی بالای سر یونیت اشاره کرد تا در حین درمان، توجه بیمار را به برنامه هایی که از نمایشگر پخش می شود منحرف کرد.
بیشتر بخوانید: " کاهش آلودگی صوتی با دکوراسیون اداری بهتر "
طراحی فضاهای مجزا از هم در مطب دندانپزشکی
هر مطب دندانپزشکی باید دارای چهار فضای مجزا از یکدیگر باشد.
بخش اول به بیمارانی که به مطب دندانپزشکی مراجعه می کنند و هر کدام رده سنی متفاوتی دارند، تعلق می گیرد.
ایجاد دو فضای مجزا برای اتاق انتظار کودکان و اتاق انتظار بزرگسالان می تواند از عوامل مهمی در دکوراسیون مطب دندانپزشکی باشد.
در اتاق انتظار کودکان می توان از رنگ های شاد و پوسترهای زیبا استفاده کرد و برای سرگرم شدن کودکان اسباب بازی هایی را در آن محیط قرار داد.
بهتر است اولین جلسه معاینه کودکان در این فضا صورت گیرد تا کودک با فضای دندانپزشکی آشنا شده و این فضا باعث کاهش استرس او شود.
ایجاد سرویس بهداشتی جداگانه برای کودکان و بزرگسالان باعث کاهش عفونت در کودکان می شود.
منشی مطب که مسئولیت پذیرش بیماران را بر عهده دارد باید داری فضایی مجزا و مناسبی باشد زیرا در مطب های شلوغ و پر رفت و آمد عدم تمرکز منشی می تواند صدمات جبران ناپذیری را برای بیماران بوجود بیاورد.
بخش پذیرش طوری باید طراحی شود که مراجعه کنندگان چه به صورت ایستاده و چه به صورت نشسته (افراد کم توان) بتوانند با منشی مطب صحبت کنند.
فضای بعدی که از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اتاق درمانی یا همان اتاق دندانپزشکی است که شامل اتاق لابراتور و اتاق استریلیزاسیون هم می شود.
نزدیک ترین مکان به اتاق دندانپزشکی باید فضای استریلیزاسیون باشد و حتما دارای سیستم تهویه هوا باشد.
بخش آخری که در دندانپزشکی باید به آن توجه شود امور پشتیبانی است که شامل آبدارخانه ای کوچک برای پرسنل مطب ، سرویس بهداشتی مخصوص پرسنل و رختکن و انبار مواد و وسایل می باشد.
بیشتر بخوانید :" تاثیر طراحی محل کار در عملکرد کارمندان "
برای کاهش عفونت بهتر است امکانات شستشوی روپوش های پرسنل در همان فضا صورت گیرد و پرسنل مجبور نباشند لباس های خود را برای شستشو به خانه ببرند.
تاثیرات نوپردازی در طراحی داخلی مطب دندانپزشکی
نور باعث روح بخشیدن به هر فضایی می شود به خصوص در محیط های درمانی مثل مطب دندانپزشکی که بیشتر مراجعین آن علی رغم میل خودشان در آنجا حضور می یابند پس ایجاد فضایی با نور مناسب امری ضروری می باشد.
استفاده مطلق از نور سفید یا زرد به هیچ وجه توصیه نمی شود و ترکیب این دو رنگ با نصب لامپهای مناسب که باعث به وجود آمدن نوری شبیه نور روز می شود، مناسب است. انتخاب رنگ دندان برای انواع کامپوزیتها و چینیها در این شرایط و در این نور آسانتر و صحیحتر است.
ایجاد محیطی شفاف و زنده در مطب دندانپزشکی استفاده از رنگ و نور مناسب می باشد ولی قبل از انتخاب رنگ بهتر است به این نکته توجه کرد که دندانپزشکان آن مطب به چه رنگ هایی علاقه مند هستند.
انتخاب رنگ در فضای مطب دندانپزشکی
در مطب دندانپزشکی انتخاب رنگ های روشن و آرامش بخش اولویت دارد که طبیعتاٌ این اقدام در روند اجرای کار تاثیر چشمگیری خواهد داشت.
نصب تابلوها و پوسترهای نقاشی در مطب دندانپزشکی می تواند مراجعین را با یک محیط فرهنگی، درمانی مواجه کند و به این صورت بیمار با سرگرم شدن و تماشای تابلوها از استرس ناشی از یه محیط درمانی غافل شود.
علاوه بر مواردی که گفته شد، استفاده از آیینه ها نیز می تواند به بزرگتر جلوه دادن مطب کمک کند.
استفاده از رنگ های شاد در اتاق انتظار کودک میتواند ذهن کودک را از فضای دندانپزشکی خارج و به فضاهای مورد علاقه او نزدیک کند.
هماهنگی رنگ ها در مطب دندانپزشکی باعث بیشتر شدن حس آرامش در فضا می شود و همینطور استفاده از رنگ های ملایم و روشن فضای مطب را بزرگتر نشان می دهد.
بنابراین اگر فضای مطب کوچک است و ممکن است دلگیر به نظر برسد، میتوان از این رنگهای روشن برای دیوارها استفاده کرد.
کنترل عفونت در طراحی مطب دندانپزشکی
از کارهایی که یک دندانپزشک قبل از احداث مطب خود باید در نظر داشته باشد، تشریح قسمت های مختلف یک مطب بر اساس کنترل عفونت می باشد.
در تمامی مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی باید از نظر کنترل عفونت فضای آبدارخانه و اتاق استریلیزاسیون مجزا طراحی و اجرا شوند.
بعضا در مواردی از مطب های دندانپزشکی این مورد دیده می شود که مغایر با اصول طراحی معماری داخلی است.